De Hollandsche Schouwburg, gelegen midden in de voormalige Joodse buurt in Amsterdam, wordt komende jaren getransformeerd naar het Nationaal Holocaust Museum | Hollandsche Schouwburg. Dit nieuwe museum geeft de bezoeker inzicht en kennis op het gebied van de holocaust, de aan de plek zelf gerelateerde geschiedenis van de joden, omstanders en daders. De manier waarop dat vorm krijgt zal divers zijn: tentoonstellingen, herdenkingen zowel collecties als individueel, bezinning, debat, muziek en voorstellingen.

Voor de realisatie en exploitatie is in totaal 21 miljoen euro nodig. Om de benodigde fondsen te werven wordt gestart met een eerste (tijdelijke) fase in de voormalige Hervormde Kweekschool aan de Plantage Middenlaan. In deze eerste fase organiseert het museum vier tentoonstellingen per jaar. Opening is gepland begin 2016.

En dan komt hier een mooie quote...

Micha Wijngaardeprojectleider

Als projectdirectie helpen wij de Stichting Hollandsche Schouwburg/ Joods Historisch Museum met het actualiseren van het ondernemingsplan, de verwerving van de locatie en het gebruiksklaar maken van de voormalige Kweekschool. Ook ondersteunen wij de organisatie bij de fondsenwerving.

Om daarmee vorm te geven aan het Joods Historisch Kwartier, het gebied rondom Artis en de Plantage Middenlaan.